Pokolba a Flash játékokkal, avagy Jahooma’s LogicBox

Az egész úgy kezdődött, hogy logikai játékokat imádó barátnőm belinkelte legújabb találmányát, azzal a szöveggel, hogy ez biztos tetszeni fog nekem :–] Hát nem tévedett… sőt :D És hogy miért is a pokolba vele? Mert nem kevés időt vesztegettem el vele :D (igen, ez a te hibád is kedves Veronika :))

Ahogy a címből is kitalálhattátok, a játék Jahooma’s LogicBox névre hallgat és benne kis szövegmanipulálási, számolási és hasonló feladatokat kell végrehajtani. Igen ám, de ez nem olyan egyszerű mint ahogy ez elsőre hangzik, mert nekünk ezekhez úgy nevezett blokkokat kell felhasználni. Az elején még csak arra képesek ezek, hogy másoljanak és töröljenek, de a későbbiekben meg tudjuk építeni magunknak az elágazásokat, vagy akár ciklusokat is :) 5×5-ös négyzetrácson kell megoldani az elején egyszerűbb majd a későbbiekben fokozatosan nehezedő feladatokat.

Az alábbiakban látszik például egy bonyolultabb feladat egy nem tökéletes megoldása:

Yahooma's Logicbox

Yahooma’s Logicbox

Ami számomra igazán érdekesé tette a játékot, hogy bár nincsen megkötés, hogy hány blokkot szabad felhasználni egy feladat megoldásához, a megoldott feladat pontozásakor figyelembe veszi az építőkövek számát és hogy hány adatmozgatásra (egyszerűbben blokkok közötti áramlásra) van szükség. Ez a pontozás tette nekem lehetővé, hogy kicsit ráfüggjek a játékra. Sajnos nem hagy az nyugodni, ha egy nem optimális megoldást csinálok akár lépésszám, akár blokkszám tekintetében :D

Vigyázzatok, mert ha egyszer belejöttök, akkor nehéz letenni és vannak TÉNYLEG NEHÉZ pályák. De attól még próbáljátok ki és versenyezzetek velem :)

(Érdekesség programozóknak: a későbbiekben vannak már rekurzióval megoldandó feladatok is és van amikor vissza kell menni egy előző feladathoz és azt optimalizálni még jobban ahhoz, hogy az aktuális feladatban jó eredményt érjünk el)

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.