Helyzetjelentés és napi inspiráció

Gondoltam bejelentkezem, ha már ígértem :) Hétfőn tettem ki a reformos posztot és azóta érdekes visszajelzéseket kaptam. Féltéseket, hogy nehogy túledzem magam, kétségeket, hogy tök jó, hogy most elkapott a gépszíj, de vajon meddig tart majd ki a lendületem és mikor fogom abbahagyni. Ezekre mind csak annyit tudtam válaszolni, hogy csinálom amihez éppen kedvem van, próbálok vigyázni magamra és majd kiderül :) Mondanám, hogy a mérlegen már látszik az elmúlt egy hét eredménye, de tudom, hogy mennyire ingadozik az ember súlya akár hidratáltság és sok más egyéb tényező függvényében és ez a különbség simán hibahatáron belül van. Ha majd lesz olyan adat amiből következtetést lehet levonni, akkor úgy is publikálom itt a grafikonnal egyetemben, addig csak serényen vezetem magamnak runkeeper segítségével :)

Egy fontos szubjektív dolgot viszont nagyon jól meg tudtam magamon figyelni – fényévekkel jobb a közérzetem és úgy érzem kevésbé vagyok frusztrált :)

Mindenesetre egész sokat futottam a héten – a szériát múlt hét szombaton egy hosszabb (14 km) lassú pulzuskontrollos futással kezdtem és azóta próbáltam ezeket futni ha éppen egyedül voltam. Hétfőn egy gyorsabb polythlonos edzés, kedden egy lassú otthoni 8 kilométeres pulzuskontrollos ami már nem tűnt annyira megterhelőnek: könnyű volt tartani a pulzushatárokat és gyorsabbnak is éreztem magam. Aminek külön örülök, az a tegnapi másik polythlonos futóedzés – 10km lett a vége, de úgy hogy nem éreztem magamat fáradtnak a végére. Úgy éreztem mintha még egyszer ennyit le tudnék futni nem azt mondom hogy könnyedén, de problémák nélkül. Abszolút örömfutás volt a tempó, táv és még hőmérséklet szempontjából is.

Fegyencedzésből elkezdtem minden gyakorlatfajtából az első lépéseket és az a terv, hogy szép lassan növelem mindegyikből a napi adagokat. Fejlődésnek fogom fel, hogy bármilyen későn is érek haza, azt a negyed órát rászánom magamra és úgy érzem már a gyakorlatokat is egy fokkal helyesebben tudom végrehajtani :) A Gyömrőről betekerésre még nem tértem vissza teljesen, de elkezdtem újra növelni a távokat így ami késik, az nem múlik.

A mérhetőség kedvéért mindenesetre feljegyeztem pár kerületméretet, hátha a későbbiekből ebből érdekes következtetéseket lehet levonni, vagy legalább meg lehet rajtuk figyelni a változást: csipő 110 cm, has köldök vonalában 120 cm, kerület fenéknél 115 cm, comb 68 cm, vádli 46 cm. Arra számítok, hogy főleg az első 3 fog változni a fogyás előrehaladtával, de valószínűleg a comb és vékonyabb lesz, talán a vádli is picikét a sok futástól. Mivel még nem találtam semmi használható útmutatást, hasraütésszerűen választottam ki a mérési helyeket :) Ha ezzel kapcsolatban valaki jobban meghatározza nekem, hogy hol szokás mérni, azt nagyon megköszönöm :)

És ahogy a címben ígértem, jöjjön a mai napi inspiráció – egyik kedvenc videóm mind a tartalom, mind pedig a zene tekintetében :)

The Longest Way 1.0 – walk through China and grow a beard! – TIMELAPSE from Christoph Rehage on Vimeo.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.