Te mitől vagy boldog?

“Te mitől vagy boldog?” – tette fel a kérdést twitteren egy követettem majdnem fél évvel ezelőtt és elgondolkodtam. Elkezdtem írni róla egy bejegyzést, ez szép lassan feledésbe merült, majd nem is törődtem ezzel egy ideig. Mostanában megkaptam, hogy tök jó, hogy ilyen pozitív és nyílt vagyok, na de mégis hogyan csinálom ezt?

Elgondolkodtam és viszonylag egyszerű következtetésre jutottam: Nincs sem időm és sem kedvem arra, hogy hülyeségekkel, negatív dolgokkal foglalkozzak. Semmi kedvem nincs azon keseregni, hogy mi nem sikerült, mi mehetett volna jobban. Azzal, hogy sajnálom magam, semmivel sem jutok előrébb.

Ha valami nem ment, akkor inkább levonom belőle a következtetést, tanulok belőle és megyek tovább. Inkább arra próbálok figyelni, hogy az aktuális helyzetből hogyan tudnám kihozni a legjobbat, hisz a múlt már megváltoztathatatlan és csak az ez utánit tudom alakítani :)

Ja és még egy titkom van: nem veszem olyan fene komolyan magam!

Fodor Ákos: JÁTÉK-SZABÁLY

Mihelyt csatának
tekinted az életet:
el is vesztetted.

Miért vegyem? Teszem ami éppen jól esik és próbálom élvezni a pillanatot :) Én ettől érzem mostanában jól magam és ennek köszönhetően jó a közérzetem. Amit el szeretnék érni, azért megpróbálok mindent megtenni, legjobb esetben sikerül, legrosszabb esetben is azzal a tudattal alhatok, hogy a legjobbat hoztam ki magamból. Néha csúnyán bukok és tanulok belőle, néha menthetetlennek tűnő helyzetből sikereket hozok össze és késztetek gondolkodásra olyan embereket, akik előtte lenéztek. Néha utálnak a pozitív és mostanában egyre opportunistább hozzáállásom miatt, de nem érdekel.

Nos ez az én titkom :) Rengeteg sikeren és kudarcon keresztül fejlődött ide a jellemem és remélem ez még csak tovább változik a pozitív irányba. Mátyás-Müller-Osho-Coelho-Nóravecz Csaba zugfilozófia órája mára bezár!

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.