Bagaboo Workhorse XL – 1 éves tapasztalatok

Körülbelül 1 éve van meg a Bagaboo Workhorse XL táskám és úgy gondoltam ennek örömére leírom a tapasztalataimat, hátha segít valakinek a táska választásban.

Eredetileg azért döntöttem emellett a tatyó mellett, mert kerestem valamit amivel kényelmesebben tudom hordani a jegyzeteimet, laptopomat és mindent amire szükségem lehet, mint az egyszerű hátitáskával. Mivel megszoktam, hogy mindig sok dolog van nálam, ezért akkor úgy okoskodtam, hogy válasszuk ki a lehető legnagyobbat. Ez akkoriban (és tudtommal még most is) a Workhorse XL változat volt, amihez kiegészítőként rendeltem egy U-lakat tartót, összehúzót és extra fényvisszaverő csíkokat. A végösszeg így 27 ezer forint lett ami már tényleg egy igazán jó másfajta táskának felel meg és azt hiszem nyugodtan mondhatom 1 év távlatából, hogy megérte a pénzét.

Ez alatt az 1 év alatt szint minden nap ezzel a táskával mentem el itthonról és egyáltalán nem kíméltem. Volt, hogy szállítottam benne egyetemi jegyzetet, 2 garnitúra ruhát tekeréshez, táncórához és még pár apróságot. Máskor gó táblákat és köveket vittem benne ugyancsak hosszabb távon. Ezekkel csak azt akarom mondani, hogy hatalmas a kihasználható térfogata és nagyon különböző dimenziójú tárgyakat lehet szállítani benne.

Sajnos ez a hatalmas térfogat a hátránya is tud lenni egyben. Ha valaki hajlamos rá akárcsak én, hogy mint a gáz minden rendelkezésre álló teret megtöltsön, akkor nagyon meg lehet tömni a táskát és nagyon lehúzhatja a hátat a súlyával. Szerencsére ebben az esetben is segíti a kényelmet, hogy párnázott a táska háta (bár ez nem tesz mindig csodákat, érdemes úgy elhelyezni a tárgyakat, hogy a sarkai ne álljanak bele a hátunkba) és az is, hogy van egy második vállpántunk is amit nagy terhelés eloszlására használhatunk. Ha több csomagot viszünk akkor ennek a második pántnak az igénybe vétele szerintem elengedhetetlen, viszont kicsit lelassít minket ha ki szeretnénk venni valamit a táskából.

Ugyancsak a méretéből származó hátrány, hogy a hatalmas szélességével is számolni kell ha éppen motorossávozik az ember. Ezen az sem segít, ha éppen a lakat is fel van téve a helyére, mert ekkor az tökéletesen a tükrök magasságában van és még jobban kell igyekezni ha nem szeretnénk egyet emlékként magunkkal vinni. Ezen két okból gondolkodom rajta, hogy a Workhorse mellé jövőre készíttetek egy kicsikével kisebbet.

Az kiegészítők közül én csak az lakattartót és a fényvisszaverő csíkokat tudtam kihasználni, az összehúzót körülbelül fél évente egyszer vettem igénybe, mivel nem lehetett jelentős javulást elérni vele. Csak többet kellett szórakozni amikor következő alkalommal rendesen meg akartam pakolni a táskát. A táska belsejében található pár zseb néha igazán hasznosnak bizonyult, bár általában ezeket sem használtam ki, viszont a külső zsebek mindig jó szolgálatot tettek a szerszámaim és más gyorsan előkeresendő tárgyak esetén.

Az táska egyébként 1 év alatt nem sokat amortizálódott első ránézésre. Koszolódás nem igazán látható rajta, mivel sötét textíliából készült. E használati idő alatt sajnos sikerült elhagynom az extra vállpánt borítását (Bagaboo oldalán megfigyelhető milyen kapható hozzá alapból) de szerencsére így sem lett kényelmetlen nagy súlyok esetén.

Az idő legszembetűnőbben csak a keresztbe vetett részt kezdte ki leginkább azon a részen ahol a heveder mindig meg volt feszítve. Szerencsére ez nem ment eddig még a használhatóság kárára és remélem hogy ez még legalább 1 évig így is fog maradni. Utólag csak egy mobiltelefontartót vettem a táskához mert meguntam, hogy folyamatosan zsebből vagy táskából kell előkeressem; tökéletesen kényelmes és praktikus helyett kapott így a hevederen.

Összességében én meg vagyok elégedve a táskámmal :) Legnagyobb negatívumaként is csak azt tudom felhozni, hogy 4 hetet kellett várnom a megrendeléstől fogva, de azt hiszem ezt nyugodtan el lehet nézni a kapott minőség tükrében.

További képek:

Comments

comments

1 comment

  1. Nagyon jól tetted, hogy ezt megírtad, szerintem a blogoknak hatalmas előnye hogy lehet különböző termékeket értékelni rajta, sokkal őszintébb meg hitelesebb leírásokat találhatsz így, mint magán a termék honlapján. :)
    Én is gondolkozom egy Bagaboon mostmár, bár szeretem a bringabagemet, kicsit macera mindig le és felszerelni. Mondjuk én tutira kisebbet vennék ennél, a hátfájásból már épp elég volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.