Mesterségem címere

Egy a barátnőmmel folytatott beszélgetés és egy kép tegnap előtt újra felelevenítette azt az igazából soha el nem felejtett vágyamat, hogy minden szakmát, mesterséget megtanuljak. Természetesen mivel véges idő áll a rendelkezésemre, ez egy lehetetlen dolog, de akkor is ott marad mint örök álom.

Imádom nézni, ahogy egy mesterember dolgozik és igazán professzionálisan oldja meg a problémákat – a szakmai trükköket amikkel gyorsabban, szebben, egyszerűbben csinálja meg a teendőjét egy “hétköznapi emberhez” képest. És természetesen azt is örömmel nézem, hogy akik igazán szeretik is a munkájukat, mennyire át tudják magukat adni az alkotás örömének.

És hogy ez miről jutott eszembe? Az alábbi képről:

Totoro Ágy

Totoro Ágy

Nagyon menő lenne ha megtudnám csinálni teljesen nulláról… Ha én készíteném el a szabásmintát és én is varrnám meg. Igazából mindennel így vagyok :) Ha már csak a weboldalam jut eszembe, jó lenne saját engine fejlesztése. Ha bicikli, szívesen megpróbálkoznék egy lámpa építésével (azért saját vázkészítés bár érdekelne, elég elérhetetlennek tűnik mivel kicsit komplexebb mérnöki feladat :))

Az az én nagy bajom, hogy legszívesebben az összes szakma csínját szívesen megtanulnám, de már saját szakmám is annyira szerteágazó, hogy azt is lehetetlen lenne kimeríteni. Ezek után már zárt előttem annak a lehetősége, hogy igazán polihisztor legyek. De szerencsére elég szerteágazóan szerezhetek ismereteket ahhoz, hogy mindenfélébe belekóstoljak kicsit :) Pont ezért hihetetlen furcsa nekem, amikor valaki semmilyen szakmát nem szeretne megtanulni vagy semmilyenhez nincs éppen kedve. Szerintem minden szakmának meg van a maga szépsége amit csak egyszer meg kell látni és ha éppen szemünk elöl vesztjük, akkor minél hamarabb feleleveníteni :)

Igazából már elég rég óta gondolkodom rajta, hogy érdekes lenne egy olyan blogot indítani, ahol szakmájukban tehetséges és azt nagyon szerető emberekkel készülnének mondjuk hetente riportok :) Talán éppen továbbtanulónak, útjukat keresőknek is érdekes lenne ezek elolvasása és az én kíváncsiságomat is kicsit kielégítené ez az aktivitás. Ameddig ez nem valósul meg, marad nekem a sok sok elég különböző könyv olvasása és csapongás a mindenféle érdeklődési köröm között annak megfelelően, hogy épp milyen téren vagyok tudásszomjasabb :)

(És zárójelben, hogy éppen miket lenne jó most éppen mélyebben elsajátítani? Most éppen a hírtelen kíváncsiságomat a futás tudományos alapjai vonzzák, hasonlóképpen az edzéselmélet és kicsit a dietétika is a sporttáplálkozással kapcsolatban. Emellett újra a fonott karkötő készítgetést kóstolgatom (nem röhögni, nagyon relaxáló :)) de komolyan elgondolkodtam rajta, hogy el kellene kezdeni a cosplayeléssel is szórakozni és energiát fektetni belé, ha már annyira élveztem a halloween-i kis beöltözősdit :). Utóbbi természetesen magával vonzaná azt, hogy tényleg meg kellene tanulni varrni és szabásmintát készíteni (vagy Flórát zaklatni hogy adjon forrásokat vagy tanítson meg az alapjaira) és sokat kreatívkodni, amit egyáltalán nem bánnék, lévén szeretem a DIY-t)

Comments

comments

3 hozzászólás

  1. Mint ahogy nemrég posztoltam is Facebookra, szeretem, amikor az emberek arról beszélnek, ami iránt lelkesednek, és ez pontosan ilyen jellegű bejegyzés. :) Úgyhogy hajrá, csak így tovább! Öröm látni, amikor valakiben sok élet és érdeklődés van.

    A blogötlet, amit említettél, baromira tetszik nekem, én is szívesen olvasnám, ha létezne ilyen. Néha az is eszembe szokott jutni, hogy bloggerek meginterjúvolhatnák saját kedvenc bloggereiket, és így vendégposztok mehetnének körbe. Általában aki ír blogot, az másokat olvasni is szeret, jó kis ajánlók jöhetnének ki belőle.

    Totoro ágy <3 De akkor én már Pusheen ágyat szeretnék :P

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.