Úszni, de szépen

Meg akarok tanulni szépen úszni! Szép nő (mint a képen alább) kizárt, hogy valaha is lennék, ezért nekem más módszert kell követnem :D

uszas

Mostanában elég sokat foglalkoztam az úszás témájával, hisz nekem ez a leggyengébb számom a triatlon hármasból és ez egy érdekes mellékhatáshoz vezetett. Adja magát, hogy meg akartam tanulni gyorsan úszni, de egy valami kezdett el megfogni a téma több boncolgatása következtében. Elkezdtem értékelni a kecsességet – a szép mozgást, hogy mennyire könnyednek tűnik azoknak a mozgása, akik ezt a sportot már évek óta művelik – meg akarok tanulni én is úgy úszni. Érteni akarom, hogy miből jön ez össze, hogy milyen lehet így leúszni egy fél vagy egy egész távot.

Hogy hogyan fogom elérni ezt? Jó kérdés – még magam is keresem az utat. Első lépés ugyanaz mint az első lépés a jól és gyors úszás megtanulása felé: eljárni minél több úszóedzésre. (A sors iróniája, hogy amikor ezeket a sorokat írom, akkor pont lekéstem a reggeli úszást, mert a telefonomra hangot adtam, hogy biztosan fel tudjon ébreszteni :D Egyetlen dologgal nem számoltam, hogy hangos üzemmódban külön kell a hangerőt állítani ami a legalacsonyabbon volt – szóval nem sikerült felkelni :-/). Következő lépés a többiektől tanulás, legyen ez akár egy könyv formába öntött tapasztalathalmaz (még mindig várom a jó úszással foglalkozó könyveket) vagy másokról készült videó, ahol talán az ő hibájukon vagy pont jó technikájukon a sajátomat is jobbá tudom tenni. Meg akarok tanulni szépen és jól úszni, hogy ha kedvem van, akkor kecsesen átúszhassam pl a Balatont! Meg akarom csinálni és ha valamit ennyire akarok, akkor nincs menekvés :) Kevesen ismerik azt az oldalamat, amikor valamit igazán komolyan el akarok érni – akkor csodákra vagyok képes :)

Ti hogy vagytok az úszással? Sikerült megtalálni a szépséget vagy még ti is küzdötök a fulladással szemben? Mit gondoltok?

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.