Nosztalgia Nightride a kulisszák mögül

Kis késéssel de úgy döntöttem végre megírom a Nosztalgia NR-ről is a bejegyzést, mert nekem sokat jelentett és talán érdekes lehet látni, hogy hogyan szerveztük meg egyáltalán. (Hogy miért késtem vele ennyit? Hát az egyetem miatt, de erről majd a következő bejegyzésben kicsit bővebben mesélek azoknak, akiket ez a része is érdekel. A többieket nem untatom vele :))

Történt körülbelül másfél hónappal ezelőtt, hogy fejünkbe vettük páran, hogy milyen milyen jó is lenne egy gigantikus Nightride-ot szervezni :) Vazsu és Frajti segítségével elkezdtük szép lassan összeszedni az embereket akik régebben állandó tagjai voltak a csapatnak csak lemorzsolódtak időközben személyes okokból (gyerek, munka, stb) :) Álmodtunk egy nagyot és fel szerettük volna eleveníteni a 2 évvel ezelőtti szétesést megelőző régi szép időket amikor 50-60 ember sem volt példa nélküli egy NR-en.

Nightride - 2009. május 16.

Nightride – 2009. május 16.

Mivel az NR mai formájában tulajdonképpen a CM-ből (és ott is GriN bejegyzéséből) nőtte ki magát, de ma már leginkább a facebookon van jelen, ezért úgy gondoltuk hogy főleg erre a két oldalra hagyatkozunk. Első lépés az időpont kiválasztása volt ami nem kis fejtörést jelentett. Egy olyan dátumot kellett találni, ami lehető legtöbb embernek a jó, kellően távol van de nem túl távol. Az időpontot végül is június másodikára tettük reménykedve benne, hogy már kellemes nyári időt élvezhetünk. Sajnos az nap volt a Velence tízszer és Tour de Pelso is, de ezzel együtt kellett tudni élnünk. Előtte egy héttel a Pünkösdi hétvége miatt nem felelt volna meg, utána is volt valami más. :) Utólag jó döntésnek tűnik mert a júni 9-én tartott NR-t el is mosta kicsit az eső.

A második hatalmas kérdés az volt, hogy mégis milyen útvonalon menjünk. A Papics Péter féle útvonal mellett döntöttünk, hiszen az elég jól bevált régebben és nincsenek olyan szakaszai amit esetleg neccesnek neveznék. Nagy örömömre csak minimálisan kellett ettől az útvonaltól eltérnünk: a harmadik etap Lágymányosi híd felőli részét vágtuk csak le a ZP miatt.

Na szóval egy hónappal a kitűzött dátum előtt elkezdtük szép lassan meghívogatni rá az embereket. Elkészült a FB event és a CM kiírás is. Amit ezek után tenni kellett csak, az a várakozás. Várni, hogy jöjjenek a visszajelzések és egyre több embert kezdjen el érdekelni egy nagyobb nagyságrendű összejövetel. Szép lassan már annyi visszajelzés jött, hogy már megafont is kellett szereznem a szervezéshez (ezúton is köszönöm Küküéknek, hogy kölcsönadták) :)

Lassan de biztosan eljött az ideje a Nosztalgia NR-nek. Szerencsére szervezés szempontjából, csak kevés változtatást kellett eszközölni (Belvárosi fesztivál miatt foglalt Szabadság-tér, Bruce Willis miatt a Hősök tere), de még így is nem kevés időt vett el annak megtervezése, hogy ennyi emberrel mégis hol lehet egyáltalán és hol célszerű bevárási pontokat tartani.

A találkozó 20:30-kor volt a Kossuth téren de már fél órával hamarabb is elkezdtek szállingózni az emberek. Egy kisebb hadsereg gyűlt össze és ez az indulásként kitűzött időpontra csak megduplázódott :)

Nosztalgia Nightride – Találkozó

Szerencsére az etapok amennyire láttam nagyon jó hangulatban teltek el, annak ellenére is, hogy a nagy tömeg miatt szétszakadoztunk a lámpáknál és a bevárási pontokon sokat kellett várni, míg mindenki utolért minket :) Ezek legalább jó alkalmat adtak az embereknek arra, hogy kicsit szocializálódjanak, úgy hogy nem kell közben az útra figyelni. Sajnos nem mindenki ismerte az útvonalat, ezért volt 1-2 emberrel keveredés de az első etap probléma mentesen lement.

Kedves Sanci a következő videókat készítette az róla, amik remélem kicsit legalább visszaadják a hangulatát:

Mivel a Hősök tere le volt zárva ezért az szokásos beszélgetős-pihenős-csoportképkészítős megállásunkat most az 56-osok terén tartottuk. Nagyon örülök hogy a kb. 110 emberből akivel kezdtünk eddigre még mindig maradt olyan 90.

Nosztalgia Nightride - A nép

Nosztalgia Nightride – Csoportkép

Bár a második etapon már szép lassan elkezdtek hazafele szállingózni az emberek, még így is voltunk kb 40-en akik megmásztuk a Gellért-hegyet és kb 30-an maradtunk akik tovább mentek még a várba is.

Nosztalgia Nightride - Vár hódítok

Nosztalgia Nightride – Vár hódítok

Itt történt az egyik legjobban imádott részlete a túrának: Gábor csak úgy poénból felvetette, hogy mi lenne akkor ha felmennénk a János-hegyre de páran ezt teljesen komolyan vettük és összeszedtünk 10 embert aki kedvet kapott hozzá :D. Beugrottunk egy boltba, én lepakoltam a táskámból a felesleges nehezékeket és szép lassan nekikezdtünk a hegy meghódításának. A szokásos Hűvösvölgyi, Szépjuhászné és Jánoshegyi úton mentünk a magunk kis lassú tempójában. Kellemes kis 1 óra alatt jutottunk fel már majdnem pirkadatra és nagyon jól szórakoztam közben. Különösen büszke vagyok a csapatra, lévén olyan is volt köztük aki egy városi egysebivel jutott fel :D

Nosztalgia Nightride - Jancsihegyes csapat

Nosztalgia Nightride – Jancsihegyes csapat

Annyira jól elvoltunk itt beszélgetéssel és Chicoye bringájának próbálgatásával, hogy mire elindultunk lefele már reggeli világos volt :D. A déli pályaudvarhoz reggeli 5-re jutottunk le.

Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy mindent összevetve ez volt az egyik legjobb Nightride az életemben, pedig már nem kevesen voltam ott :).

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.